خروج از برجام برای آمریکا دستاورد بود-راهبرد معاصر
مصر: در مرحله نخست ۳۳ زندانی اسرائیلی در مقابل ۱۸۹۰ اسیر فلسطین آزاد می‌شوند دبیر کل سازمان ملل: آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان همچنان پابرجاست، اما شکننده است سازمان امنیت سعودی: کشور در معرض توطئه قرار دارد وقوع انفجار‌های بزرگی «ایلات» را به لرزه درآورد پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم السیسی با خلیفه حفتر دیدار کرد روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود توافق اربیل و سلیمانیه برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق جزئیات آزادی اسرای عضو گروه‌های مبارز فلسطینی در مرحله اول پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند
یادداشت‌نویس روزنامه نیویورک‌تایمز:

خروج از برجام برای آمریکا دستاورد بود

برت استفانز،یادداشت نویس روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز نوشت:واشنگتن در افزایش هزینه‌ها برای ایران موفق بوده در حالی که هیچ هزینه‌ای متوجه ایالات متحده یا متحدینش نشده و این تعریف یک دستاورد سیاست خارجی است.
تاریخ انتشار: ۰۱:۲۱ - ۱۱ فروردين ۱۳۹۸ - 2019 March 31
کد خبر: ۷۵۶۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ «برت استفانز»، که از سال 2017 نوشته‌هایش در روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز منتشر می‌شوند در یادداشتی در این نشریه مدعی شد که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای 1+5 با ایران، برای ایالات متحده یک دستاورد بوده است.

 

نیویورک‌تایمز البته مدعی شده که این یادداشت را از روی تعهد خود به انتشار نظرات مختلف منتشر کرده و به این وسیله، مسئولیت دیدگاه‌های نویسنده را نپذیرفته است.

 

استفانز در فراز پایانی یادداشت خود می‌نویسد: «دولت ترامپ در افزایش شدید هزینه‌های رفتارهای بد ایران موفق بوده است، در حالی که هیچ هزینه‌ای متوجه ایالات متحده یا متحدینش نشده است. این "تعریف" یک دستاورد سیاست خارجی است. وقت آن است که فشارها [بر ایران] بار دیگر افزایش یابند. هرچه برای زمان بیشتری پولی به رزمنده حزب‌الله پرداخت نشود یا رژیم اسد بدون کمک باقی بماند، برای مردم خاورمیانه بهتر است.»

 

نویسنده این یادداشت در جای‌جای نوشتار خود تلاش کرده این ادعا را تبیین کند که دولت آمریکا با خروج از توافق هسته‌ای با ایران در افزایش فشار اقتصادی بر این کشور موفق بوده و تصریح کرده که «هدف از تنبیه ایران خود تنبیه نیست [بلکه] ایجاد اهرمی برای دست‌یابی به یک توافق هسته‌ای بهتر است.»

 

وی به 12 خواسته «مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا از ایران نیز اشاره و اذعان کرده که این خواسته‌ها نهاد سیاست خارجی آمریکا بی‌ملاحظه یا احمقانه ارزیابی شده است.

 

نویسنده در بخش‌هایی از نوشتار خود همچنین به نظرات «مارک دوبویتز»، مدیر اندیشکده تندرو و ضدایرانی بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها نیز اشاره کرده که در آن دوبویتز از افزایش فشار بر ایران از جمله به صفر رساندن صادرات نفت این کشور از طریق عدم اعطای معافیت تحریمی به واردکنندگان نفت ایران و اعلام بخشی از نیروهای مسلح ایران به‌عنوان سازمان تروریستی یاد می‌کند.

 

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اردیبهشت ماه سال گذشته شمسی، خروج کشورش از توافق هسته‌ای ایران و 1+5 را اعلام کرد. از آبان ماه سال گذشته نیز تحریم‌ها علیه ایران بازاعمال شدند اما برخی کشورها برای خرید نفت از ایران معافیت کسب کردند.

 

اردیبهشت‌ماه آینده، زمانی است که دولت ترامپ باید تصمیم بگیرد که آیا معافیت‌های تحریمی را تمدید می‌کند یا نه؟ هرچند «برایان هوک»، مسئول کارگروه ایران در وزارت امور خارجه آمریکا مدعی‌ست که واشنگتن قصد تمدید معافیت‌ها را ندارد، برخی خبرهای غیررسمی نشان از آن دارند که بعضی کشورها موفق شده‌اند بار دیگر برای خرید نفت از ایران از وزارت خزانه‌داری آمریکا معافیت کسب کنند.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار